onsdag 25 januari 2012

Gårdagens inköp och pågående projekt.

Här kommer bilder på mina fina garner som jag beställde från Weird and Twisted.

Detta gröna garn har inslag av lila (mina favoritfärger) och har uggleberlocker, pärlor och organza. Det innehåller meroniull, tussahsilke och guldtråd. Jag föll för utseendet och att det händer så mycket i garnet. Dessutom älskar jag ugglor. Av det här blir det nog en snood, alltså en halsduk som är en cirkel som man lägger två gånger runt halsen och kan dra upp på huvudet.

 Detta garn heter Dark Secrets och innehåller merino- och alpackaull och silke. Det är dekorerat med svarta pärlor, silvernycklar och röda silkeband. Läckert va? Det här kommer nog att bli en bolero eller "självärmare" som mormor kallade det. Förhoppningsvis långärmad. Jag tänkte använda tjocka stickor för att få ut det mesta av garnet.
 Det här garnet heter The storyteller. Och jag tyckte att färgkombinationen var riktigt spännande. Lila, blå, röd och svart är färger som jag aldrig sett tillsammans i ett melerat garn. Ull, silke, linne och glittertråd finns i detta garn och vad det ska resultera i vet jag inte än. Kanske något till mina döttrar? Varsin matchande mössa exempelvis om det räcker så långt.

Jag längtar efter paketet och de skulle visst skicka det från Tyskland idag så jag hoppas att det kommer nästa vecka. Tills dess fortsätter jag på mitt nuvarande projekt: makens vantar av eget garn som för övrigt spinns av en pensionerad dam som jag kom i kontakt med genom en kompis.


Killen som är upphov till garnet heter Songo och ser ut så här:


Han är en riktig raring med mycket karaktär och egen personlighet. Han kommer gärna fram och blåser en i ansiktet eller nacken som en liten hälsning.

Alpackor finns i många färger. Allt från svartaste svart till riktigt vitt med grått, brunt och beige däremellan. Våra djur har flera olika bruna nyanser och Songo är kolsvart med lite mahognyröda inslag. Alpackan vars ull jag mest ser fram emot att få sätta tänderna (stickorna) i nu är vår lilla Hoppsan. Hon föddes i juni 2011 utan att vi var så särskilt förberedda (hon är resultatet av en mycket snabb kärleksaffär mellan hennes förrymda mor och den snyggaste hingsten i hagen bredvid och tidpunkten var inte exakt känd så därför visste vi inte riktigt när hon skulle föla) och därför fick hon heta det vi alla tänkte just den dagen. Hon är ljuvligt ljusbeige och när man delar på hennes ull och tittar nära kroppen så har den en rosaaktig ton som jag tror kommer att göra sig otroligt bra i till exempel en liten babytröja.

Mer bilder en annan dag!

1 kommentar:

  1. Ooooo vilket underbart garn!
    Art Yarn är spännande, och GALET :-) Hittade ett garn som var gjort av alpackaull och gamla VHS-band.. man kan visst blanda i vad man vill. Jag har inte kommit så långt i mitt experimenterande än, har provat spinna in svarta små blanka pärlor i mitt svarta bebisalpacka-garn, det blev speciellt men lite litet liksom. Jag tror väl att det bara är att gå loss men man måste ju våga.. huu.
    Ser jättemycket fram emot att få se de skapelser som blir av dessa tre vackra garn! mmmm...

    SvaraRadera