tisdag 24 januari 2012

Habegär.

Jag har just börjat blogga igen efter flera års uppehåll. Nu tänker jag bara blogga om alpackor och ull. En bra och trevlig spark i baken fick jag av Weird som är den ena delen av den mycket kreativa duon Weird and Twisted. Jag snubblade över deras blogg i ett annat handarbetssammanhang och fastnade direkt. Tappade hakan helt enkelt. Dessa tjejer spinner så kallat "art yarn" vilket betyder att de kardar, färgar och spinner garn där de tillsätter lite olika kryddor i form av smycken, pärlor och band. Kolla också direkt i deras webshop på Etsy http://www.etsy.com/?ref=em
Jag har funderat i över en vecka på vilket garn jag skulle köpa och det slutade med att jag köpte tre stycken. Bilder på dessa lär komma snart. Nog för att jag har en hel del eget garn, men jag vill ha lite variation i min kreativitet och med det här garnet kommer inspirationen som ett brev på posten!

Weird inspirerade mig till att börja blogga om mitt handarbete och såklart om våra fina djur. Just nu har vi åtta alpackor i två hagar utanför huset. Bilder kommer i ett inlägg inom kort!

Jag har försökt förstå mig på det här med att förminska bilder också. Inte helt lätt. Bilderna blir ju så stora i bloggen och själva kilobytestorleken ska ju inte heller vara för stor. Försökte ställa in direkt i mobilen (som jag fotar allt i min närhet med) men klarade inte det heller. Tyvärr finns inte all tid i världen till såna här roliga saker. Jag måste plugga och hämta barn också, vilket förstås också är kul men det är svårt att slita sig från bloggen när jag nu har satt igång.
Finns det något bra verktyg att förminska storleken (kvalitén?) på bildfilen så berätta gärna! Jag har testat i Paint men fattar inte riktigt...

Åter till nuet!

7 kommentarer:

 1. Välkommen på blogspot ;-)

  To be honest, I have NO chance to read this, I tried, but even understanding a few things would take me hours. So I cheated using google translate ;-)

  I use GIMP for photo editing right now, which is a free tool. It takes some getting used to, but if you are willing to try a few things or read tutorials, I am sure you will get there in no time! :-)
  (http://www.gimp.org/)

  I am happy you took up blogging again, and I look forward to seeing pictures of your knitting, and of your alpacas, of course :-)

  Cheers,
  Weird

  SvaraRadera
  Svar
  1. I will definetely try GIMP! Thank you! I have tried Fotosizer but it does not do what I want it to do and there are no tutorials. I think I know too little about this area...
   Pictures are coming, I promise!

   /Anna

   Radera
 2. Kul att du är igång med bloggandet, ska ha koll på dig! Vore kul att virka ihop nån gång!! Vi väntar in bebbe sen blir det träff! Kram Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tänka sig! Jag har funderat på en mer riktad alpacka/stickblogg ett tag nu eftersom det är en så stor del i mitt liv. Facebook finns ju för det privata ;)
   Jag träffas väldigt gärna för lite handarbete! Lycka till med bebisgrejen!
   /Anna

   Radera
 3. Hej Anna,

  Jag är en kompis från Weird och henne berättade över din blogg på Facebook. Jag lärar Svenska i universitetet men du kan se jag är inte perfekt. Jag strickar, spinner (Är det korrekt ordet?) och bloggar också och dig blogg är min övning :-) Jag begripar mycket men kommentera är jobbig för mig.

  Jag är nyfiken över din handarbete!
  Hej så länge,
  FibrePiratess (FiberPirat - Finns det en feminin ord för pirat?)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej FiberPiraten! (På svenska säger vi pirat om både kvinnliga och manliga sjörövare.)
   Så otroligt glad jag blir när jag får en följare som vill öva på svenska OCH som tycker om garn och ull! Välkommen att läsa och kommentera :)
   Jag har inte lärt mig spinna (rätt ord!) än men jag stickar väldigt mycket. Jag ska absolut besöka din blogg.
   Vi hörs!
   Anna

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera