torsdag 26 juli 2012

Ombetäckning part III

Idag har Leif från Kusipacha Alpacka varit här med hingstar igen. My avvisade sin kavaljer för andra gången så där är det ganska säkert att hon är dräktig. Hoppsan visste nog inte riktigt vad som hände och hur hon skulle bete sig när hon fick träffa Fire Chief. Men hon la sig inte ner utan gick i cirklar i fållan med hingsten efter sig så vi avbröt försöket med förhoppning att hennes beteende tyder på att det tog sig vid första försöket.
Både Lucia och Bessie la sig ner igen. Suck. Vi håller tummarna så hårt att de vitnar för att det blev något denna gång och undersöker samtidigt varför de inte blir dräktiga. För Bessies del kan det bero på att hennes förra fölning var ganska komplicerad och för Lucias del handlar det antagligen om att hon behöver behandlas på något sätt. Fina tanterna. Men både dom och hingstarna verkade nöjda.

Igår klippte min man vårt äppleträd och kvistarna fick förstås åka in i hagen till djuren. Songo gillade de goda bladen och Choko klev rakt in igenom rishögen. Det verkade klia skönt på honom.
Damerna hann med en dusch i värmen igår också. Tyvärr hade jag ingen kamera tillgänglig men jag kan garantera att de gillade det. Bessie har lärt de övriga att man kan lägga sig på själva munstycket för att få hela magen ordentligt genomblöt. Lucia avslutade spabehandlingen med att rulla runt i dammet så att även hennes vita partier blev svarta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar