måndag 9 april 2012

Handikappad handarbetar.

Förra tisdagen opererades jag för hallux valgus. De tjusiga orden står för en hemskt ful knöl på utsidan av stortån som gör att nämnda tå börjar peka mot nästa tå när knölen växer. Jag har haft ont i båda fötterna sen puberteten och det har bara blivit värre med åren.
Efter operationen fick jag ett gips och blev tillsagd att sitta stilla ganska mycket. Detta har lett till att jag har haft massor med tid till att sticka. Jag började med att slutföra några gamla projekt. Alpackatofflor och mössa med tillhörande vantar av Weird and Twisteds art yarn är klara och bilder kommer snart.
Sen inventerade jag bland mina garner. Det börjar bli en hel del snuttar och smånystan nu och jag vill gärna använda allt jag har så först stickade jag ett pannband. Det blev färgglatt och fint! Tänkte anpassa mönstret lite och sticka liknande till tjejerna.

Knäpps med en knapp i nacken och pryder vilket hår som helst!
Jag hittade en hel påse med Drops Fabel-garn också. Bara smånystan förstås. Jag gillar verkligen det garnet och har köpt det i en massa olika färger. På www.garnstudio.com hittade jag mönstret till en cape eller sjal med förkortade varv som verkligen gör det här garnet rättvisa. Jag blandar färgerna hej vilt i mönstret för att få ett kul och användbart resultat.
Men så kom min man in och frågade om jag hade några babymössor av egen ull kvar. Grannarna som fått barnbarn var intresserade. Tyvärr hade jag ingen kvar men jag satte förstås igång direkt med en ny mössa. Kollade lite inspiration på garnstudio men ändrade och hittade på själv så att det blev som jag ville.
Det blev två mössor och jag är mycket nöjd med resultatet. Olivia har fått vara modell och den helrandiga passar henne bra. Den med hjärtat (det liknar tyvärr en spindel mer än ett hjärta...) är lite mindre och passar kanske en bäbis runt halvåret eller lite större.
Vi får se vilken som passar så sparar jag den överblivna till andra spekulanter.


Varmt och gott till småttingar!

Nu ska jag fortsätta med Fabelsjalen!

1 kommentar:

  1. Pannbandet är mycket trevligt!
    Får väl snart, Anna!

    Hälsningar,
    FP

    SvaraRadera