måndag 16 april 2012

Tips på bra butik.

Har inte kommit så värst långt...
Jag startade ett längre stickprojekt när jag var nyopererad. Det ska bli en halvrund sjal med fin virkad kant när den är färdig. Jag hade ju en hel massa Fabelgarn i smånystan som jag varvar och försöker få ihop till en snygg färgkombination men jag ville ha den mer lila än brun så därför beställde jag mer av det garnet från www.garnstudio.com. När man beställer från deras hemsida så skickas ordern till någon av butikerna som de samarbetar med. Tidigare har jag fått garn från Yll och Tyll i Uppsala men denna gång blev det istället Deisy Design i Göteborg. Jag blev riktigt imponerad av deras fantastiska service (snabb leverans och trevligt brev med en massa intressanta tips och info) och deras otroliga utbud. De har hela (HELA!) Drops-sortimentet inklusive tillbehör, stickor och kataloger. Dessutom har de en hel radda av andra roliga garner och mönster och de fixar stickcaféer ibland. På hemsidan kan man gå in på deras roliga och peppande blogg där de dels visar butiken men också berättar nyheter och visar upp alster. Det finns gratis mönster och väldigt mycket bra tips också.
En mycket intressant del i deras sortiment är deras egna mönster. Jag fastnade såklart för tröjorna med runor och hällristningsmotiv men de har även den svenska varianten på lusekoftan med dalahästar :)

Jag såg en tröja i ett av deras blogginlägg (den som är längst ner till höger) med "tappade maskor" som gör att plagget blir väldigt luftigt och hänger snyggt och kollade upp mönstret. När jag såg att man var tvungen att byta färg typ var tredje varv så blev jag lite trött och lat. Mönsterstickning kan vara kul men att bara byta färg hela tiden för att få ränder är trist och dessutom finns det härliga garner som randar sig själva (t. ex. mitt älskade Fabel!). Antagligen kommer det att vara ungefär 300 trådar att fästa när tröjan är färdigstickad och känner jag mig själv rätt så bli inte det av... Men eftersom nu servicen var så god på detta stället så mailade jag dem och frågade om de hade någon lösning på mitt problem. Kan man göra en liknande tröja i ett självrandande garn och vad passar då?
Jag fick svar alldeles nyss. Och vilket svar! Linda i butiken hade inte mindre än fyra alternativ som svar på min fråga! Hon förstod verkligen min ängest över trådfästandet :) Så nu kommer jag antagligen att beställa det underbara garnet Noro Sekku i en somrig färgställning och också Cotton Viscose från Drops i en passande basfärg. Sen stickar jag tröjan med en tråd av varje garnkvalitet och får på så vis en randig tröja med tungt fall i riktiga godisfärger precis som på deras bild!
Tack snälla Deisy Design för ert fantastiska kundbemötande!

Nu när jag sitter och funderar så kommer idén med ett stickcafé i Katrineholm. Varför finns inte det redan? Vi är många som handarbetar, det vet jag för det finns i alla fall tre syjuntor som jag vet om som träffas hyfsat regelbundet hemma hos varandra. Hojta ni som är intresserade! Vi kan ju få med ännu fler om vi anordnar detta på ett café för allmänheten :)


1 kommentar:

  1. Det är en toppen idé tycker jag, skulle komma direkt.
    Tror nog att finns fler som är intresserade.
    / Kicki

    SvaraRadera